21 Şubat 2014 Cuma

"Aç gözünü adamım, CD'im 9 bin lira!"


İnsanın "yuh" diyesi geliyor. Ev mi alıyoruz, arsa mı satıyoruz, arabaya fiyat mı biçiyoruz? Bir müzik albümü 9 bin lira olur mu? Yazı ile dokuz bin, eski parayla 9 milyar! Hem kime satacaksınız. Satabilirseniz eğer. Nükhet Duru'nun 1 numaralı hayranı benim ve bu albümün CD'si yok elimde ama kasetleri var, bilgisayara ve CD'ye aktarılmış hali var. Müzikse derdimiz dinliyoruz, kartonetse elimizde kaset kartonetleir var. E, daha ne? Sizin gibi her şeyi çıkara dönüştürmeye çalışanların ürünlerini, bağışlasınız bile kabul etmem. Şeytan diyor, "Al Nükhet Duru'nun albümlerinin telif haklarını ve milyonlarca bas, bedava dağıt!!!".

Bu arada duyduğuma göre Nükhet Duru'nun stüdyo çalışmaları da devam ediyormuş konser programlarıyla beraber. Umarım gecike gecike single'lar albüme dönüşür, hatta o albüm 15 şarkılık olur, hatta hatta çift CD'lik 30 şarkılık özel bir albüm olur ve piyasada olmayan albümlerinin fahiş fiyatlarına nispeten, "Yeni albümün çıktı, üstelik 20 lira, hem de double" dercesine. Bekliyoruz.

9 bin liralık CD haberini "Nükhet Duru Fan Club" Facebook sayfasında paylaşayım dedim. Bi' de ne göreyim mesaj kutumda? Aynı CD'nin satış tanıtımı. Mmmm! Göze kestirilen benim yani. Yazım mesaja cevap olmuş oldu farkında bile olmadan.

Bir hatırlatma yapayım. Nükhet Duru'nun Berksan şarkıları söylemesinden dolayı hala tereddütler var şarkıların iyi olmayabileceğine dair. Oysa şarkılar Nükhet Duru'nun eline geçtikten sonra, o şarkılar sahibinden çıkar ve birer Nükhet Duru şarkısı haline gelir. Çünkü şarkıyı şarkı yapan yorumdur. E o zaman ustaya, yorumcunun hasına güveneceksin. Hatta yeni bestecilerdeki farklı nota dizilimleriyle, Nükhet Duru daha deneysel müzik formları yakalayacaktır. Müzikte daha iyisini yakalamak için deneysel riskler kaçınılmazdır.

Bu arada... Yukarıda yazısını yayınladığım koyu bir Nükhet Duru fanı olan Emre Toprak'la konuştum bugün. Onunla konuşurken "Tam zamanında" albümünü dinledim. Ve, ve, ve... "Rüşvet" şarkısını sevdim ilk defa. Oysa Hakan Eren'in falan albümden en çok sevdiği şarkı ama ben daha önce başkasından duyduğumdan mı ne, çok fazla ısınamamıştım. Evet "Rüşvet" de dokundu yüreğime geç de olsa! Demek ki her şarkının bir zamanı var. Belki de evren Nükhet Duru şarkılarını çabuk tüketip, Nükhet Duru'ya karşı sabırsızlık yapmayayım diye, bu konuda algılarımın musluğunu idareli açıyor. Zaten Nükhet Duru'yu en çok ve en çabuk anlayan benim diye bir iddiam yok ki. Ben de herkes gibi kademeli keşfediyorum Nükhet Duru'yu kuralına uygun olarak. Çünkü Nükhet Duru demek böyle bir şey. Anlamak için emek ve zaman gerektiriyor ama anlayınca da bağımlılık yapıyor yüksek seviyeden.

4 yorum:

  1. O satışı yapan benim tanıdığım, ama tabi ki satılmasın diye o paraya koydu. niyeti tabi ki satmak değil, elinde bu albümün olduğunu göstermek, zira bu albüm çok nadir ve ben ve birkaç arşivci arkadaşım yıllardır bu CDnin peşindeyiz. Manasız tabi, yok yere fiyat yükseltiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her Ne Olursa Olsun Bir CD ye O Kadar Para Verilmez..

      Sil
    2. Her Ne Olursa Olsun Bir CD ye O Kadar Para Verilmez..

      Sil
  2. Umarım firmalar aç gözünü adamım benim yolum sevda vb albümleri de cd olarak basarlar

    YanıtlaSil