9 Ağustos 2017 Çarşamba

Hem yorumcu hem anlatıcı

Nükhet Duru, yep yeni bir konseptle sevenlerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bir Tebdil-i Mekan projesi olan “Beni Nükhet Duru Sanıyorlar” isimli kabarede Duru; hem bildiğiniz gibi hem de bildiğiniz gibi değil…

İstanbul’da Zanzibar ve Baba Sahne’de gerçekleşen gösterimlerin ardından sıcak diyarların yolunu tutan kabare “Beni Nükhet Duru Sanıyorlar”ı Off Gümüşlük’te izleme fırsatı buldum. Off Gümüşlük’ün karakteristik sahnesine kurulan tatlı dekor biraz sonra aynı tatlılıkta bir gösteri/konser izleyeceğimizin sinyalini en baştan veriyordu.

Hikaye Anlatıcısı

Saatler 22.00’yi gösterdiğinde sahnede yerini alan sanatçının aşkla söylediği şarkılar kadar yapmayı sevdiği bir şey olduğunu fark ettik; güzel hikayeler anlatmak ve bu hikayeleri anlatırken kendi dahil herkesi güldürmek… Kendi hayatından detaylar aktarırken sevdiği sanatçı arkadaşlarına da laf atmayı ihmal etmeden onları hınzırca anan Duru kabare boyunca All That Jazz’den, Düşler Sokağı’na Beni Benimle Bırak’tan, Sevda’ya kadar pek çok klasik şarkıyı seslendiriyor.

Menemeni efsane

İsabetli şarkı seçimlerinin dışında kendi ağzından kendiyle dalga geçmesini dinlediğimiz Duru’nun çok iyi menemen yaptığını ve evde zannettiğimiz gibi Aşk-ı Memnu’daki Firdevs Yöreoğlu gibi dolaşmadığını öğreniyoruz sonra. Bu tatlı detayları şarkı aralarına serpiştiren sanatçı, iki saat boyunca sahneden inmeden müthiş bir iş çıkarıyor. Yani hem yorumcu hem de anlatıcı olarak sahnede yer alan sanatçı ikisini de alnının akıyla yapıyor.

Mikrofonsuz da söylüyor

Program boyunca dinleyenleri hem sesi hem de şovuyla deyim yerindeyse avcunun içine alan sanatçının programın en sonunda mikrofon olmadan çıplak sesle söylediği Beni Benimle Bırak da dinleyicilerin zihinlerinden uzun süre çıkmayacağa benziyor.

Sırada Nereler Var?

Tebdil’i Mekan’ın projelendirdiği kabare Ağustos ayı boyunca her Perşembe Bodrum Pier’de, 18 Ağustos'ta Antalya Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu’nda, 26’sında Alaçatı’daki Unplugged Music Festival'da ve de 27’sinde İzmir İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde izlenebilecek.

Hande Sönmez

http://www.yakamozyakut.com.tr/muzik-magazin/beni-nukhet-duru-saniyorlar-h18194.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder