2006 - Michael Show
Neden uzun zamandır solo albüm üretmediniz ?
Uygun ortam yoktu, yapmak istediğimi anlatabileceğim kişiler yoktu ve her şarkıcının kendini biraz dinleyip bir zaman içinde beslenip ne yapmak istediğine karar vermesi gerekiyor, bir de albüm piyasası öylesine rekabetle bir düzeysiz bir şekilde ürünlerle dolu ki, bunların arasında kendimi oturtacağım yeri karar vermek ve doğru belirlemek adına bu zamanı geçirmem gerekti. Genel işlevini de sahnede çok gören, televizyonda çok çalışan ve tiyatro tarzı, film tarzı dizi çalışması çok olan bir şarkıcı olduğumdan bunlarda vaktimi yeterince alıyordu ve gerek duymadım, kendimi hazır hissetmek istiyordum...
Cenk Eren ile gerçekleştirdiğiniz “Muhteşem İkili” projesi devam edecek mi ?
Hayır etmeyecek, bu çünkü 3,5 sene zaten yüksek tirajlı çalışması yapılmış bir projeydi, çok özel istek olmadıkça biz yalnız çalışıyoruz şu dönem..
“Gece saat on iki” albümü nasıl oluştu ? Albümde kimlerle çalıştınız ?
Prodüktör olarak Fuad Abdullah ile çalıştım, albümün süpervizörü Zeynep Talu.. Murathan Mungan, Suat Sayın, yine Zeynep Talu ve benim yazdığım sözleri var, açılışta Mustafa Sandal’ın “Şarap gibi” adlı bestesi var sözler Fuad Abdullah’ın yazdığı, Çiğdem Talu-Melih Kibar’dan bir şarkı aldım daha önce Seyyal Taner’den sevip dinlediğimiz “gülme komşuna”, Kibariye’den dinlediğimiz “İyimserim”, Leman Sam’ın daha önce sevdirdiği “hey yıllar” gibi benim çok beğendiğim bazı şarkılar da var düzenlemeleri çok farklı bugünün sounduyla gerçekleşen.
Repertuarı nasıl belirlediniz, Yunanca’dan Nostaljiye kadar geniş bir yelpaze var bu albümde. Bu repertuar nasıl seçildi ?
Aynen söylediğiniz gibi Yunanca’dan nostaljiye kadar benden beklenen beklenebilecek olan şarkıları bir araya getirmeyi istedik, kendi içinde çok ciddi bir senaryo oluşturuldu, bu senaryodaki tüm akış bir bütünlük oluşturuyor. Başta söylediğim şarkıyla, en son söylediğim şarkı, imge, konum, müzikal bütünlük ve aranjman bütünlüğü olarak hepsi birbiriyle uyumlu bir çalışma oldu, tabii ki gönüllü danışmanlarımız vardı, bu gönüllü danışmanlar bizimle repertuarı belirlerken de çok net bir şekilde çalıştılar önerilerde bulundular..
Albümde yer alan “Gülme Komşuna” ve “İyimserim”i yorumlama fikri nasıl doğdu ? Bu şarkıların düzenlemelerinin orijinallerinden daha farklı olması fikri nasıl gelişti ?
Zaten orijinallerinden daha farklı olmayacaksa neden yorumlayalım yani, orijinallerini yapıldığı yıllar söz konusu, bundan 25 sene önce yapılmış, haklı olarak bu dönemin o şarkıyı nasıl düzenlenebileceği veya bu dönemde nasıl bir yorumla sunulabileceğine dair naçizane kendi görüşümüzü koyduk ortaya.
Bu albümün müzikal ve sözel tarzını nasıl tanımlarsınız ?
Tam anlamıyla nükhet duru’nun hayat görüşünün yansıtan ılımlı, umuda kapısı aralık, dinamik, sensual ve tutkulu..
Yılların yorumcusu Nükhet Duru bugünün müzik pazarını nasıl görüyor ? Hem sektör olarak hem de müzik kalite olarak sizce günümüz düne oranlar nasıl ?
Çok ciddi bir karmaşa olduğu kesin, ama bu karmaşanın da geçeceği bir süreç hepimiz tarafından sindirilmeli, ama neticede iyi yapılan hiçbir şeyin üstü örtülemez, iyi yapılmış işler ileri zamana kendini bırakır, ben bundan yıllar önce gerekse “Ve Melankoli”yi, gerekse “Yıldızlar”’ı gerekse “Anılar”’ı söylediğimde …”..ya bunlar iyi şarkılar değil, yapma Allah aşkına eskiden söylediğin gibi daha neşeli şeyler söyle” demişlerdi, bugün ne mutlu ki onlar birer klasik, daha sonra bu yaptığım albümün de kulağa alıştıktan sonra dinledikten sonra içindeki küçük nüansların fark edileceğini adım gibi biliyorum çünkü hepsinde benim özel isteklerim cevaplandı, benim özel arzularım doğrultusunda düzenlendi.
Müzik yaşamınızda unutamadığınız üç olay nedir ?
Birincisi “Ve melonkoli”yi 6 ay söyleyip de 6 ay boyunca hiç etki yaratmayıp da 6 ayın sonunda alkış almaya başlaması, ikincisi çıplak ayak ve tek küpeyle T.R.T.’de bir Pazar günü tele Pazar programıydı yanılmıyorsam çıkıp -beni benimle bırak albümü dönemi – T.R.T.’nin telefonlarının kilitlenmesi, üçüncüsü tam albümümü çıkarıyorum mutlu bir geri dönüş yapıyorum derken kalbimin kırılıp küsüp böyle 5 sene albüm yapmayışım.
http://www.michaelshow.com/roportajlar/nukhet-duru-sarap-gibi-geldi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder